Професионалната дератизация, като метод за унищожаване на мишки

Унищожаване на мишки. Дератизация и професионална дератизация.

Унищожаване на мишки е процес, който се извършва с различни методи и средства. Най-често се ползват отрови за мишки, залагат се примамки и няколко вида капани: живо ловящи, убиващи и лепящи. Използването на средства за унищожаване на мишки и гризачи, се нарича дератизация. Тя се извършва от всеки, който е нападнат от гризачи в терена си.

Унищожаване на мишки. Снимка.
Унищожаване на мишки

Борбата с мишки обичайно изисква усилия, търпение и ползване системни средства, а унищожаването на мишки е само част от процеса. Превантивните средства и профилактиката го допълват. Често обаче не можем да премахнем гризача и търсим причината.

Мишките са труден и умен враг. Природата ги е дарила с бързо размножаване и подвижност. Интелигентни, те лесно научават отровите и си го споделят. Така популацията оцелява и нараства.

Тук именно се проявява разликата между дератизацията и професионалната дератизация. Професионалната дератизация мобилизира специалисти с опит и познания върху вредителя, в създаване нови апаратури и препарати за унищожаване на мишки, с безкомпромисен успех. Отровите, ползвани от дератизатор са различен клас и са позволени за употреба само на обучени лица. Препаратите се променят всяка година, според резистентността на мишките и адаптацията им в средата.

Сигурни ли сте, че ще унищожите мишките при мен?

Най-често задаваните въпроси от клиенти при първи контакт са няколко. Сигурни ли сте, че ще унищожите мишките наистина? Дали след това няма да дойдат отново? Мога ли да направя нещо за да го предотвратя? Тези въпроси са резонни, защото мишките са труден противник.

Да. Убедени сме че ще унищожим мишките при вас. На сто процента. Затова даваме пълна гаранция. Третирането на тези гризачи с професионални пест препарати води до окончателен резултат, с пълно унищожаване на цялата налична колония мишки във вашия терен.

Освен познанието и дългия опит, ние ползваме най-новите и добри отрови за унищожаване на гризачи. Изработени са така, че няма мишка, удържаща да не ги хапне. Често мишките живеят в изобилие от вкусни продукти и не побутват отровите. Да се залъжат тези умни гризачи да вкусят отровата, вместо например слънчогледа във фабрика за олио, не е никак лесно.

Отровите ни за мишки са с протеини и изобилие от вкусни аромати. Миризмите са различни и се сменят, за разнообразие в менюто им. Някои мишки развиват резистентност към отрови, но в бранша има професионални пест препарати и за това. Предпочитаме и ползваме най-доброто.

Има и рискови терени, близо до гора, поле или планина. При тях за предпазване е необходима годишна профилактика срещу мишки и ние ще кажем това, без да ви подвеждаме. Разполагаме ли със съдействието ви, ние гарантирано ще отстраним мишките от терена.

Как ще протече процесът по унищожаване на мишките в дома?

Още при първия ни разговор, ние ще ви зададем въпроси за диагностика на проблема. Ще уточним дали вредителите са именно мишки. Понякога гризача трудно се отграничава от плъх или съсел. Ще питаме къде сте ги забелязали, в мазето, гаража, тавана, има ли наоколо селскостопански сгради или двор и друга информация за предварителна диференциация.

Ако мишките са атакували къщата ви, отвън ще заложим отрова за гризачи. За препоръчване е тя да се постави в дератизационни кутии, за предпазване от атмосферни условия, достъп на деца и домашни любимци до препарата, със стикери и надпис за отровна точка.

След външната обработка, третирането продължава вътре в дома. Залагат се примамки, отрови и капани, според средата. Обхващат се рискови и атакувани помещения, мазе, гараж, тавани, бани, тоалетни, гардероби, складове и всички магистрали, по които скитат мишките.

При налични селскостопански помещения, трябва да се предпазят животните. Отровите за мишки са изработени да отблъскват домашни животни и диви птици, но трябва да се внимава. Препаратите се залагат в дератизационни кутии и се залага отровна точка, далеч от добитъка.

В кооперации и блокове, дератизацията за мишки тръгва от мазето. Мишките обичат топлината в абонатните станции и там се развъждат най-много.Третират се общи, частни мазета, места до тръби за парно, топла, студена вода, рискови пътища и зони, по които преминават гризачите.

Ако мишките са влезли в апартамента, се залагат точки, примамки и капани на скрити места. Обработва се под електроуреди, щрангове, далеч от достъп на деца и животни. В кухни и трапезарии е рисково да се слагат отрови. Там се действа с три вида капани, с примамки в тях.

Как действат отровите и няма ли да има миризма от мишка, когато тя умре?

Отровите, които залагаме против мишки са професионални пест препарати. Те нарушават кръвообръщението. До седмица, мишките започват да изпитват недостиг на въздух и вода. Инстинктът им се задейства и те излизат на чист въздух навън, в стремежа да компенсират недостига. По тази причина, мишките рядко ще умрат вътре във вашите помещения.

Ако все пак мишката остане в сграда, на таван или в стена, тя отново няма да се размирише. Професионалния препарат мумифицира тялото на животното и не позволява разлагането му. Мишката изсъхва, подобно на чироз. Това предотвратява миризма от миши труп в околността.